Dorpsplatform Nieuwaal

Gemeente Zaltbommel

Share

Glasvezel 

Afbeeldingsresultaat voor glasvezel

De gemeente Zaltbommel werkt samen met Digitale Stad.

Inschrijven bij Digitale Stad kan tot 12 juni

 

 

 

Er is nogal wat onduidelijkheid over de glasvezel aansluiting in dit gebied.

Hierbij een korte uitleg.

 

Er zijn 2 glasvezelbedrijven die nu reclame maken en werven in de Bommelerwaard. 

 

Glasvezel Buitenaf

-  is op eigen initiatief in het gebied aan het werven en werkt niet samen met de gemeente.

- heeft maar een beperkt aantal providers (6).

- voor de aanlegkosten van glasvezel vraagt men eenmalig 1000,- of 12,78 per maand oneindig.

-  Inschrijven kan tot 17 juni. (https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/rivierenland-zaltbommel-en-maasdriel/)

 

Digitale Stad Rivierenland

- Werkt samen met de gemeente Zaltbommel. De gemeente faciliteert de mogelijk voor iedere woning in de gemeente om aan te sluiten op supersnel internet.

- heeft een open toegang voor vele providers (honderden)

- aanlegkosten 250,- maar ... u hoeft het niet te betalen als u binnen 2 maanden na aanleg een abonnement neemt op een provider (dus glasvezel heeft u dan gratis).

- Er zijn geen vastrechtkosten.

- Tot 12 juni inschrijven https://digitale-stad.nl/rivierenland.

 

Weetjes:

- Ziggo levert diensten via een coax-kabel, niet via glasvezel. Dus als u omschakelt naar glasvezel zult u geen gebruik meer kunnen maken van de diensten van Ziggo.

- Het graven van glasvezel is erg kostbaar. Als het aantal deelnemers voor glasvezel groter is dan 50% dan zal de glasvezelleverancier ook daadwerkelijk gaan beginnen met het aanleggen.

- Indien er groen licht is voor de start van het project, dan zal dat binnen enkele weken bekend worden gemaakt. Aanvang van de graafwerkzaamheden eind 2019. 

- Als u na de inschrijvingsdatum toch gebruik wil maken van een glasvezel aansluiting zal u hiervoor een aparte offerte ontvangen voor de werkelijk te maken kosten.

- Als u de enige in de straat bent die glasvezel wil wordt dat altijd aangesloten. Voor de huizen in die straat die geen aansluiting willen, wordt de glasvezel op een rolletje ingegraven.

- Als u hebt ingeschreven, en het project gaat van start, dan wordt er in later stadium met u contact opgenomen om de praktische aansluiting te bespreken.

- Alle informatie over glasvezel, kabel en DSL (telefoonkabel) https://www.consumentenbond.nl/alles-in-1/kabel-of-glasvezel

 

Dus wat moet u doen als u glasvezel wil?

1)eerst het bedrijf kiezen die glasvezel bij u gaat aanleggen (glasvezel kan men zien als de snelweg waarover het internetverkeer wordt verstuurd naar uw woning (het internetverkeer wordt verstuurd door een provider)). Digitale Stad werkt samen met de gemeente Zaltbommel! In dat geval Inschrijven voor de sluitingsdatum 12 juni!!

 

2) de keuze maken uit de provider (bijv KPN, Tele2, T-mobile etc). De provider levert TV, internet en bellen en maakt gebruik van de snelweg -> in dit geval glasvezel. Dit gedeelte wordt pas actueel als het aantal inschrijvingen meer dan 50% bedraagt.