Dorpsplatform Nieuwaal

Gemeente Zaltbommel

Share

 

Het bestuur van het Dorpsplatform Nieuwaal bestaat sinds januari 2019  uit de volgende leden.

fPeter van Empel (Voorzitter) 

Ik woon sinds 1990 in Nieuwaal samen met Esther en de kinderen Menno, Remi en Myrthe. Ik ben Technisch Projectleider en werk in Tilburg. Als boerenzoon uit een klein dorpje ben ik destijds op zoek gegaan naar ruimte, groen en de rust van het platteland en kwam in Nieuwaal uit. Wonen in een dorp betekent dat je elkaar (goed) kent en sociale contacten opbouwt die heel belangrijk zijn om prettig te kunnen wonen. Ook in Nieuwaal staan ontwikkelingen niet stil en we moeten gezamelijk er voor zorgen dat we een leefbaar dorp blijven houden. Ik wil dan ook actief meedenken en handelen om de leefbaarheid in Nieuwaal te verbeteren 

 

 

Janne van Wijnen (secretaris)

Ik wil graag aan u voorstellen.

Ik ben Janne van Wijnen en woon sinds september vorig jaar aan de Jacob Ekelmansstraat in Nieuwaal. Ik woon daar samen met René en de grote, lieve Duitse Herder Sam. Onze dochter studeert en woont tegenwoordig in Antwerpen dus die zien we niet alle weken meer.
Ik werk fulltime bij de gemeente ’s-Hertogenbosch, als beleidsmedewerker op de afdeling cultuur.
Voordat we in Nieuwaal kwamen wonen woonden we in Rosmalen. We wilden graag nog eens in de buurt van een rivier, de Maas of de Waal, wonen. En het werd Nieuwaal aan de Waal. En daar hebben wij geen spijt van. Het is enorm genieten om met de hond langs de uiterwaarden te struinen: de natuur is er prachtig! En dat zo dichtbij huis!

Omdat ik graag in contact sta met de wereld en de mensen om mij heen bedacht ik me dat het een goed idee zou zijn me aan te melden bij het bewonersplatform Nieuwaal.
En dat blijkt een goede manier te zijn om én nieuwe mensen te leren kennen én er snel achter te komen wat er leeft in mijn nieuwe dorp.

Ik wil graag meedenken en meedoen over hoe we Nieuwaal prettig en leefbaar kunnen houden.
Ik hoop u ook!

 

Arjan Brienen  (penningmeester)

Ik wil me graag even voorstellen als nieuw lid van het dorpsplatform Nieuwaal. 
 
Mijn naam is Arjan Brienen, 35 jaar oud, geboren en getogen in Nieuwaal.

Ik woon met mijn gezinnetje in de gezellige Hoefstraat. In de toekomst gaan wij in de Willem Kesteloostraat Wonen. Ons zoontje van bijna 3 zit op de voorschool hier in Nieuwaal wat ons erg goed bevalt! Ik wil dat hij straks ook zelf veilig naar school kan gaan Dus ik ga voor een veilig maar zeker ook voor een mooi en schoon Nieuwaal!

 

 

 

 

Meike van Steenis

Hallo!

Ik ben Meike van Steenis.

Een geboren en getogen Niewelse.

Ik ben 26 jaar, getrouwd met Hans en samen hebben we twee stoere jongens van 4 en 1 jaar.

Ik heb een aantal jaren bij het Leger des Heils gewerkt en heb nu mijn eigen winkeltje "Gezellig Zoet"! Hier ligt  naast mijn gezin mijn grote passie. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn in ons dorp en toen ik benaderd werd om in het dorpsplatform te komen was dit ook een van de redenen dat ik ja heb gezegd. Nog een reden is dat ik het erg belangrijk vind om in een klein dorp als Nieuwaal krachten te bundelen en samen naar een fijne veilige samenleving te streven.

Met als belangrijk detail.. heb oog voor de ander!

Groetjes Meike

 

Hans Verbeek

Ik ben Hans Verbeek (65 jaar), samen met mijn vrouw Pieta wonen wij even tijdelijk in Nederhemert, maar het is de bedoeling dat wij binnenkort in ons nieuwe huis in de Willem Kesteloostraat komen wonen. Wij hebben twee kinderen die beide het huis uit zijn, onze jongste zoon woont ook met zijn gezin in Nieuwaal, dus een beetje bekend zijn wij wel. 

Voordat wij naar de gemeente Zaltbommel verhuisden woonden wij in de gemeente Aalburg. Daar heb ik vrijwel altijd diverse bestuursfuncties vervuld en dat was ook de reden om me voor het Dorpsplatform aan te melden, en wat voor de gemeenschap te kunnen doen. De meeste mensen zullen mij misschien ook kennen van de nieuwssite Digitaalburg, en ondanks dat ik over een poosje de pensioen gerechtigde leeftijd bereik hoop ik hier nog een poosje mee door te gaan. 

 

Petra Poppeliers

Ik ben Petra Poppeliers, 32 jaar en samen met mijn vriend Roel ben ik sinds november 2016 woonachtig in Nieuwaal op de Jacob Ekelmansstraat.  

Wij zijn beide niet opgegroeid in Nieuwaal. Ikzelf kom oorspronkelijk uit Friesland en Roel uit Limburg. Voor we naar Nieuwaal verhuisden woonden we in een appartement in Den Bosch. Omdat we meer ruimte zochten zijn we weer gaan zoeken en in Nieuwaal uitgekomen.

Omdat ik graag mijn steentje bij wil dragen aan de gemeenschap en nieuwe mensen wil leren kennen heb ik mij aangemeld voor het dorpsplatform.

 

 

Wilco Verhoeven

Ik ben Wilco Verhoeven, 35 jaar en opgegroeid in Andel en sinds 2007 woonachtig aan de Hogeweg in Nieuwaal.

Getrouwd met Marina en trotse vader van Jens en Jorn. Samen met Marina runnen we orchideeënkwekerij Artisan.

Omdat we als glastuinbouwbedrijf een grote impact hebben op mijn omgeving heb ik me aangemeld voor het Dorpsplatform om mee te denken en te helpen bij Nieuwaal leefbaar te houden.

 

 

 

 

Johan van der Werken

 

 

 

Kijkt u verder op de pagina " Contact " hoe u met ons in contact komt.

In het nieuws
- Nieuwaal dorpsplatform (Brabants Dagblad 1nov12)
- "Glazen dorp" verder in het nauw   (Carillon 2 juli 2014)

- Steun van D66 en SGP voor kritiek Dorpsplatform Nieuwaal over oprukkende kassen (Brabants Dagblad 12feb15)

- Dorpsplatform Nieuwaal bewijst betaansrecht (beiaard 1 juni 2016)

- Meer Groen in Nieuwaal (Brabants Dagblad 8feb17)

 

 

 

OUD BESTUURSLEDEN