Dorpsplatform Nieuwaal

Gemeente Zaltbommel

Share

 

Nieuwaal digitaal 

 

GLASVEZEL:

Maart 2019

Eindelijk deal over aanleg snel internet in Rivierenland

Regio Rivierenland, die zich al jaren inzet voor de aanleg van snel internet tot in de verste hoekjes van de aangesloten gemeenten, heeft een partij gevonden die het netwerk aan wil gaan leggen. Het samenwerkingsverband gaat in zee met Digitale Stad. Dat meldde de Zaltbommelse wethouder Kees Zondag aan de gemeenteraad. 

1 juni17: Aanleg glasvezel buitengebied begin 2018 verwacht
De wethouder meldt dat de EU-goedkeuring voor het zogenaamde overheidsmodel vrijwel binnen is. Als alle 10 de raden instemmen, dan zou begin 2018 de schop in de grond kunnen om glasvezel aan te leggen in onze buitengebieden. In onze gemeente gaat het dan om +/- 1200 aansluitingen. Bijkomend voordeel is dat we verwachten dat zodra op deze plekken glasvezel is aangelegd, de rest van onze dorpen ook snel zal volgen.

 

 

Mobiel netwerk (zendmast geplaatst 8mrt18)

Er wordt steeds meer mobiel gebeld, de vaste telefoonlijn is langzaam maar zeker aan het verdwijnen. Bij deze ontwikkelingen gaan we ervan uit dat we overal bereik hebben en zeker voor het noodnummer 112, maar dat is o.a. in Nieuwaal niet het geval. Een onderzoek heeft aangetoond dat het ver beneden de maat is. Hier zijn vragen over gesteld in de gemeente maar zij verwijzen ons naar de providers. Het antwoord is eenvoudig maar onbevredigend “in onrendabele gebieden wordt nauwelijks geinvesteerd”.

8 maart 2018: Zendmast Nieuwaal  in productie

  • feb18: Het wachten is nu op de in productiename van de zendmast. Dat staat geplant begin maart 2018.
  • aug 2017: Volgens KPN komt de extra zendmast niet voor het 4e kwartaal 2018.
  • De zendmast komt te staan op Beemstraat 7
  • 20nov16: Bouw zendmast in Nieuwaal gaat dit jaar niet door. De plaatsing van de nieuwe GSM-mast in Nieuwaal heeft vertraging opgelopen... 
  • 21jun16: KPN plaatst extra GSM-mast in Nieuwaal (Het Kontakt).
  • 4 nov15: 112 bellen lukte niet bij brand in Nieuwaal

(foto: Arie v Honk/Brandweer Gameren)